Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

15 Aralık 2012 Cumartesi

H. Basri Karabucak Koşusu’nu SİLSÜPÜR kazandı

15 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşulan Hasan Basri Karabucak Koşusu’nu (G3) Baran D. Cemiloğlu’nun sahibi olduğuSİLSÜPÜR (Strike The Gold – Madamoseille Anna / Shinko Forest) jokeyi Sadettin Boyraz ile kazandı.






 Kariyerinin 27. yarışında 11. birinciliğini elde eden SİLSÜPÜR, son olarak 23 Ekim günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda katılmış olduğu Seymenler Koşusu’nu (A2) yine aynı jokeyi Sadettin Boyraz idaresinde kazanmayı başarmıştı.


Üç ve yukarı yaşlı 9 safkan İngiliz atının katılımıyla, 1900 metre kum pist üzerinden gerçekleştirilen 88.000 TL ikramiyeli koşuda GRAND EXPECTATIONS (Grand Ekinoks-Morris Code/Lost Code) ikinci olurken,KING DROK (West By West-Ms Hero/Sea Hero) üçüncü, DANSING RIVER(Unaccounted For-Volda River/Mujtahid) de dördüncü oldu. KazananSİLSÜPÜR için koşunun bitiriş derecesi 2.02.88 olurken, farklar 1 Boy - 2.5 Boy - Uzak şeklinde gerçekleşti.
Koşuyu kazanan atın sahibi adına, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi ve Türkiye Jokey Kulübü Eski Başkanlarından Yasin Kadri Ekinci'ye kupayı Sunday Karabucak verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Osman Hattat, TJK Yönetim Kurulu Üyeleri Can N. Güven ve Nusret Balkaroğlu ile davetliler de katıldı.

Sezin Karabucak da YKK Üyesi ve TJK Eski Başkanlarından Yasin Kadri Ekinci'ye çiçek verdi
                     H. BASRİ KARABUCAK
1925 yılında Adana’da doğan H. Basri Karabucak, İstanbul Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. 1953 yılında ticaret hayatına atılarak memleketi Adana’da Özbucak Mensucat Fabrikası’nı kurdu. 1963 yılında TJK Asli Üyesi oldu. 1969 - 1983 yılları arasında Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevinde bulundu. Çeşitli dönemlerde TJK Yönetim Kurulu Üyelikleri’nde bulunan Karabucak, 1980 - 1982 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı da yaptı. 1987 yılında Gazi Koşusu birincisi 1. Mehter, 50’li yılların unutulmaz Arap atı ve şampiyon aygır 1. Sezgin ve yine şampiyon Arap atlarımızdan Safder gibi birçok şampiyon Arap ve İngiliz safkanın da sahibi olan Karabucak, 3 Aralık 2005 tarihinde aramızdan ayrılmıştır. Düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

0 on: "H. Basri Karabucak Koşusu’nu SİLSÜPÜR kazandı"