Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

8 Aralık 2013 Pazar

Hong Kong’daki Uluslararası Yarış Festivali sona erdi



2013 yılı Hong Kong Uluslararası Yarış Festivali, yerel ve dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden başarılı safkanların katılımıyla 8 Aralık Pazar günü Hong Kong’daki Sha Tin Hipodromu’nda gerçekleştirildi. G1 Hong Kong Vase ile başlayan, G1 Hong Kong Sprint, G1 Hong Kong Mile ile devam eden ve G1 Hong Kong Cup ile sona eren 4 uluslararası koşuda Avrupa ve Amerika’dan gelen safkanlar genel olarak bekledikleri neticeleri alamazken, 3 koşuyu Hong Kong’da start alan yerel safkanlar, 1 koşuyu ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir Japon safkan kazandı.
G1 Hong Kong Vase’de kazanan
DOMINANT oldu 
4 uluslararası koşunun ilki olan G1 Hong Kong Vase’de bu yıl kazanan John Moore’un antrenesindeki, jokey Zac Purton ile start alan DOMINANT (Cacique – Es Que / Inchinor) isimli safkan oldu.
Koşuyu izlemek için tıklayınız
Çim pistte 2400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya DANDINOve GALILEO ROCK’ın koşudan çıkmasının ardından üç ve yukarı yaşlı 12 safkan İngiliz atı katıldı. 15 Milyon HK $ (yaklaşık 1.95 Milyon US$) ikramiyeli koşuda ikincilik Avrupa’dan bu koşu için gelen bu yılın G1 Yorkshire Oaks ve G1 Irish Champion Stakes galibi THE FUGUE’nin (Dansili-Twyla Tharp/Sadler’s Wells) olurken, geçtiğimiz yıl bu koşuda beşinci olanDUNADEN (Nicobar-La Marlia/Kaldounevees) bu kez üçüncü, geçtiğimiz yılın galibi RED CADEAUX (Cadeaux Genereux-Artisia/Peintre Celebre) ise dördüncü oldu.
Kazanan DOMINANT için koşunun bitiriş derecesi 2.27.29 olurken, koşuda farklar ¾ Boy-Burun-1 ¾ Boy şeklinde oluştu. 
2009 yılı Tattersalls Ekim ayı satışlarında yearling olarak 95.000 GNS bedelle satın alınan ve yarış hayatına Roger Varian’ın antresinde İngiltere’de başlayanDOMINANT, burada 2010 ve 2011 yıllarında koştuğu 6 yarışın ardından Hong Kong’a geldi. Hong Kong’da ilk kez 5 Şubat 2012 tarihinde 4 yaşlı olarak piste çıkan safkan, bugün kazanmış olduğu G1 Hong Kong Vase galibiyetinin ardından kariyerinin 20. startında ilk Grup 1 galibiyetini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 5’e yükseltti.
Antrenör John Moore koşu sonrası yapmış olduğu açıklamada DOMINANTiçin bir sonraki muhtemel hedefin G1 Dubai Sheema Classic olabileceğini belirtti.
G1 Hong Kong Sprint’i üst üste 2. kez
LORD KANALOA kazandı
 
Hong Kong’da günün ikinci uluslararası yarışı olan G1 Hong Kong Sprint’i geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Lord Horse Club’ın sahibi olduğu,Takayuki Yasuda’nın antrenesindeki LORD KANALOA (King Kamehameha-Lady Blossom/Storm Cat) jokeyi Yasunari Iwata ile kazandı.
Koşuyu izlemek için tıklayınız
Çim pistte 1200 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya üç ve yukarı yaşlı 14 safkan İngiliz atı katıldı. 15 Milyon HK$ (yaklaşık 1.95 Milyon US$) ikramiyeli koşuda ikinciliği SOLE POWER (Kyllachy-Demerger/Distant View) elde ederken, FREDERICK ENGELS (Iceman-Colonel’s Daughter/Colonel Collins) üçüncü, CERISE CHERRY (Goalkeeper-Cherry Girl/Pchard) ise dördüncü oldu.
Kazanan LORD KANALOA için koşunun bitiriş derecesi 1.08.25 olurken, koşuda farklar 5 Boy-Boyun-1 Boy şeklinde oluştu. 
Geçtiğimiz yıl G1 Hong Kong Sprint ve G1 Sprinters Stakes’i, bu yıl da G1 Takamatsunomiya Kinen, G1 Yasuda Kinen ve ikinci kez G1 Sprinters Stakes’i kazanan LORD KANALOA, bugün G1 Hong Kong Sprint’i kazanarak kariyerinin 19. startında 6. Grup 1 galibiyetini elde etti. Toplam birincilik sayısını 13’e yükselten şampiyon sprinter safkanın emekliye ayrılması bekleniyor.
G1 Hong Kong Mile’da zaferGLORIOUS DAYS’in oldu 
Hong Kong’da günün üçüncü uluslararası yarışı olan G1 Hong Kong Mile’yi bu yıl Tom Brown sendikasının sahibi olduğu, John Size’nin antrenesindekiGLORIOUS DAYS (Hussonet – San Century / Centaine) jokeyi Douglas Whyte ile kazanmayı başardı.
Koşuyu izlemek için tıklayınız
Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya üç ve yukarı yaşlı 14 safkan İngiliz atı katıldı. 20 Milyon HK$ (yaklaşık 2.6 Milyon US$) ikramiyeli koşuda ikinciliği GOLD-FUN (Le Vie Dei Colori-Goodwood March/Foxhound) elde ederken, PACKING WHIZ (Trade Fair-Swizzle/Efisio) üçüncü, GORDON LORD BYRON (Byron-Boa Estrela/Intikhab) ise dördüncü oldu.
Kazanan GLORIOUS DAYS için koşunun bitiriş derecesi 1.33.60 olurken, koşuda farklar ¾ Boy-3/4 Boy-1/2 Boy şeklinde oluştu. 
Bu yılın başında Sha Tin’de G1 Stewards’ Cup’ı kazanan GLORIOUS DAYS, G1 Hong Kong Mile galibiyetinin ardından kariyerinin 17. startında 8. birinciliğini elde etti. 6 yaşındaki iğdiş safkan son olarak 2 Haziran günü Japonya-Tokyo’da gerçekleştirilen ve LORD KANALOA’nın galibiyetiyle sonuçlanan G1 Yasuda Kinen’de start almış ancak dereceye girememişti.
G1 Hong Kong Cup’ı AKEED MOFEED kazandı 
Hong Kong’da günün son uluslararası yarışı olan G1 Hong Kong Cup’ı Pan Sutong’un sahibi olduğu, Richard Gibson’ın antrenesindeki AKEED MOFEED (Dubawi – Wonder Why / Tiger Hill) jokeyi Douglas Whyte ile kazandı.
Koşuyu izlemek için tıklayınız
Çim pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya bu yıl üç ve yukarı yaşlı 12 safkan İngiliz atı katıldı. 22 Milyon HK$ (yaklaşık 2.85 US$) ikramiyeli koşuda ikinciliği Japon safkan TOKEI HALO (Gold Halo-Dance Queen/Mill George) elde ederken, Avrupa’dan bu koşu için gelen CIRRUS DES AIGLES (Even Top-Taille De Guepe/Septieme Ciel) üçüncü, yerel safkanlardan MILITARY ATTACK (Oratorio-Almaaseh/Dancing Brave) ise dördüncü oldu.
Kazanan AKEED MOFEED için koşunun bitiriş derecesi 2.01.96 olurken, koşuda farklar 1 Boy-1/2 Boy-Burun şeklinde oluştu. 
4 yaşındaki AKEED MOFEED, 2012 yılında İrlanda-Cork’ta kazandığı Listed koşunun ardından yeni ilgilileri tarafından Hong Kong’a getirildi. Bu yıl Mart ayında Hong Kong’da G1 Hong Kong Derby’i kazanan safkan, bugünkazanmış olduğu G1 Hong Kong Cup’ın ardından kariyerinin 15. startında 6. galibiyetini elde etti. 

0 on: "Hong Kong’daki Uluslararası Yarış Festivali sona erdi "